Kvalitet siden 1980

Vår historie

Grunnlagt under oppbyggingen av Norges oljeindustri

North Well Gefro (tidligere Gefro) ble grunnlagt under oppbyggingen av Norges oljeindustri. I dag er vi blant landets mest erfarne mekaniske verksteder innen produksjon og vedlikehold av utstyr til oljeindustrien. På veien fra to mann til rundt 40 ansatte i Harestadveien på Randaberg, har vi tatt med oss verdifull erfaring, foredling av spisskompetanse og fått en særskilt ekspertise på løsning av tidskritiske oppgaver.

Kort fortalt

Gefros historie begynner med to menn i et telt på Kalhammaren i 1980.
Brødrene Geir og Frode Thoresen hadde sett på mulighetene som lå i å vedlikeholde og reparere utstyr til Nordsjøen. Det var liten kapasitet på disse tjenestene i distriktet, og markedet innen offshorenæringen var i kraftig vekst.

I begynnelsen tok brødrene på seg alle typer mekanisk arbeid. Om noen ville ha reparert en sykkel så gjorde de det. Bak arbeidet var tanken at de hele tiden skulle gjøre gode jobber. Hvis de leverte god kvalitet til rett pris og avtalt tid, så ville kundene komme. Dette gjorde at etterspørselen økte.

Bedriften fikk et godt omdømme som kvalitetsleverandør, også fordi de stadig søkte etter gode løsninger for sine kunder.

Gradvis vokste bedriften med fokus på kvalitet, effektivitet og tilpasningsdyktighet. Parallelt med oppdragene innenfor reparasjon og vedlikehold, utviklet Gefro kompetanse i forhold til bransjens behov for spesialkomponenter og kompliserte konstruksjoner.

I 1991 flyttet Gefro inn i nye lokaler på i Hamrasletta på Tananger. Bedriften ville utvikle seg videre og bedriften måtte ta nye grep. Rune Runestad i Runestad Investering kommer inn som støtte på eiersiden. Med 20 mål, moderne installasjoner og teknologi på konstruksjons- og produksjonssiden, hadde selskapet i Risavika alt som skulle til får å operere som totalleverandør for behandling av rør og boreutstyr.

Et viktig suksesskriteria, er at medarbeiderne stadig øker sin kompetanse. De kvalifiserte seg til å bruke AutoCADs tegne- og inventor konstruksjonsprogram. Samtidig utrustet bedriften seg med moderne installasjoner til bruk ved inspeksjon av fôrings-, bore- og testrør. I 1994 ble bedriften sertifisert til kvalitetsstandarden NS-ISO 9001.

Langsiktig og grundig arbeid gjorde at Gefro i 1997 ble belønnet med Den regionale kvalitetsprisen for små og store virksomheter i Rogaland. Året etter inngikk Gefro en langsiktig avtale med sin nabo Baker Hughes. Kundelisten vokste og ble omfattet av stadig flere og kjente aktører i bransjen.

I 2010 ble styret enige om å endre navnet til North Well Gefro (NWG).

Den 22. februar 2016 kjøpte Ranyard Eiendom AS (Randaberg Industries AS) seg inn sammen med Runestad Investering AS. Sammen med disse to forretningspartnerne vil North Well Gefro kunne tilby et utvidet spekter av løsninger, produkter og tjenester.

Gefros historie begynner med to menn i et telt på Kalhammaren i 1980.

w

Kontakt oss

North Well Gefro
Harestadveien 77,
4072 Randaberg

Tlf:
(+47) 51 71 88 00
E-post:
firmapost@nwg.no

K

Lurer du på noe?

Kontakt North Well Gefro for en hyggelig prat om ditt prosjekt

Vi holder til i nye lokaler på Harestadvika Industriområde i Randaberg. Stor anleggskapasitet, avansert teknologi, førsteklasses maskinpark og moderne installasjoner på konstruksjons- og produksjonssiden ivaretar alle våre funksjoner som en dyktig og pålitelig totalleverandør.